In totaal ondersteunen zo’n 40 maatschappelijke organisaties de klimaatdemonstratie a.s zaterdag op de A12 door Extinction Rebellion (XR). Teachers for Climate is een van die organisaties. De cluster van organisaties gaat niet de A12 op, maar lopen zaterdag gezamenlijk met een spandoek waarop staat: Wij staan voor het recht op protest.

Andy Palmen van Greenpeace Nederland namens de organisaties: “Wij maken ons grote zorgen dat het recht op protest steeds verder wordt ingeperkt in Nederland. Wij staan vierkant achter vreedzame actievoerders die hun recht om te protesteren uitoefenen, daarom zijn we zaterdag aanwezig bij het protest als breed maatschappelijk middenveld. We zien dat klimaatactivisten harder worden aangepakt door politie en justitie in vergelijking met andere groepen demonstranten. Het demonstratierecht geldt voor iedereen, maar niet alle demonstranten worden gelijk behandeld.”

Extinction Rebellion voert actie op de A12 om te eisen dat er een einde komt aan de miljarden aan fossiele subsidies van de Nederlandse overheid.
https://www.greenpeace.org/nl/greenpeace/56200/directeuren-maatschappelijke-organisaties-aanwezig-tijdens-extinction-rebellion-protest-op-a12-om-recht-van-demonstratie-te-verdedigen/