Deze spannende jeugdroman verbeeldt hoe de toekomst eruit kan zien als we nu andere keuzes maken. Achter in het boek is een reisgids opgenomen, The Only Planet, met uitleg over het nieuwe bestuur (waaronder een Ministerie van Geluk), de zorg voor de natuur en de beste eettentjes van het jaar 2143.


De wereld van Dayo en Aqila is groen en vreedzaam. Op school leren ze praten met dieren. Maar mensen blijven mensen… Als de hoogste bestuurder in het niets verdwijnt, breekt een opstand uit. Dayo en Aqila volgen een spoor de bergen in. Geholpen door twee reigers, een beer en een wolf, proberen hun perfecte wereld te redden van de ondergang.

Mark Boode is vader, docent theater en schrijver. Vogelkinderen was de opmaat voor zijn rol als mede-oprichter van Teachers for Climate. Sinds 2021 is hij lid van de Raad van Advies van Youth for Climate. In 2022 verschijnt zijn nieuwe jeugdroman, Winnen van de Wereld.

Vogelkinderen is een handige start om samen met leerlingen eigen toekomstideeën te ontwikkelen. Op de bijbehorende website deelt Mark Boode zijn research in de vorm van korte artikelen (1000-1500 woorden), gericht op middelbare scholieren. i vogelkinderen.nl